Resepinya
2 sudu besar susu pekat manis
1 sudu kecil gula
1 sudu kecil garam
1/2 biji telur ayam
1 sudu besar mentega
250 ml air sejuk.
cara -cara
- Masukkkan semua bahan kecuali air dalam bekas adunan,gaul sebati.
- Masukkan air sedikit demi sedikit uli hingga lembut.rehat kan seketika,tutup dengan tuala lembab.
- Ulikan sekali lagi adunan supaya lembut dan kemudian bahagikan adunan kepada bebola kecil.
- Salutkan setiap bebola kecil dengan mentega dan boleh masukkan dalam bekas.
2.Lipatkan kulit roti supaya gula tak bertaburan dan simpulkan macam sanggul.Rehatkan sekejap.Bila nak goreng tekan-tekan kan adunan tadi nipis- nipis.Masa goreng tak perlu pakai minyak sebab dah ada mentega dalam roti yang di simpul tadi.
3.Goreng dengan api perlahan sehingga kuning -kekuningan.
No comments:
Post a Comment