Terima kasih pada anda yg sudi....

Monday, December 17, 2012

Produk dari Nur Tid'z Homemade

Assalamualaikum semua...sebahagian daripada produk yang kami pasarkan....
untuk tempahan call 012 7803220 

Durian crepe /RM 10/ 6 biji per set

mini pavlova 1 biji rm 2/ minimum oder 15 biji

kek karemel RM 35 sebiji



kuih muih  

cream puff sebuji RM 0.50 min oder 30 biji

Sunday, November 11, 2012

Oder dari cikgu & anak2

mini pizza dan kuih talam oder dari cikgu sekolah anak

kakak bagi kek ni utk guru kelas kesayangannya....

kek untuk kawan2 adik 

kek untuk kawan2 kakak

Frozen Food

Assalamualaikum.... permulaan cuti sekolah yang memberikan saya  masa lebih untuk meng update blog yang sekian lama berhabuk.... amat bz dan tak berkesempatan untuk bercerita kegiatan harian. Alhamdulilah syukur dapat menjalani kehidupan yang lebih bermakna dan ceria bersama anak2.

Ini lah produk keluaran homemmade saya yang sejuk beku.
Sesiapa berminat boleh oder seminggu lebih awal.



Friday, October 12, 2012

Japanese creampuff...



Assalamualaikum... dan Alhamdulilah malam ni berkesempatan untuk update blog .Semenjak akhir -akhir ini agak sibuk dengan oder dan tempahan kuih - muih dari makcik -makcik restoran dan cafe.Syukur sesangat kehadrat Ilahi dengan limpahan rezeki ini.

Crempuff ni lama dah buat.... baru sekarang berkesempatan untuk abadikan di blog buat tatapan dan rujukan anak-anak dikemudian hari .resepi asal saya ambil dari blog http://www.littlejapanmama.com/2011/09/pai-shuu-cream-puff-recipe-like-beard.html

memang rasa sedap dan rangup.....



resepinya....


Cream Puff Pastry (Choux)
120 g butter
3/4 cup water
1 1/3 cup plain flour, sifted (must be sifted)
5 eggs (60g each egg)
1/4 tsp salt
1 tsp sugar

Custard Cream:
1/2 cup flour
1/2 cup sugar
4 egg yolks
3 cups milk
30g real butter
1/2 or 1 vanilla bean OR Vanilla extract
+/- a cup of whipped fresh cream

Pai-Shuu Crust:
30g butter
1/3 cup icing sugar (powdered sugar)
1/3 cup SR flour    (OR plain flour with 1/2 tsp baking powder (or a pinch bicarb soda))


  • STEP 1:  Make Custard Cream several hours before or the day before
  • STEP 2:  Prepare Pai-Shuu Crust Dough if desired
  • STEP 3:  When everything's ready, make the Cream Puff Shells
  • STEP 4:  When Cream Puff Shells are fresh out of the oven, fill with cold Custard Cream and serve. (Or within 24 hours if possible.)

Custard Cream
1. Using a whisk, Combine flour and sugar, 
2. Add:  4 egg yolks and about 40mL of the milk, whisk until combined.  Add remaining milk and scrape in vanilla pod.
3. Stir over medium heat, till it thickens (Often scraping the bottom). When it's thick and bubbles start to blob up, remove from heat.
4. Stir in 30g real butter

5. Allow to cool with plastic wrap on surface to prevent a "skin". Refrigerate until cold.
+/- 6. If you like, fold a cup of whipped fresh cream into the cold custard cream.

Pai-Shuu Crust
1.  Gently melt butter (microwave or small saucepan)
2.  Stir in Sugar and Flour.

Cream Puff (Choux) Pastry
1. Place butter, salt, sugar and water in a large saucepan over high heat.  When butter is melted and it starts to boil, remove from heat and...
2. Immediately tip in flour all at once, and beat into a firm dough with wooden spoon.
3. In a separate bowl, lightly whisk 5 eggs.  Add approximately one egg to the dough at a time, beating well in between with a wooden spoon.
4. Spoon into a piping bag and pipe directly downward onto paper-lined tray.  If you like, use chopsticks or fingers to pull pastry upwards on the sides, to make them taller and rough-surfaced.
5.  Place discs of Pai-Shuu Crust Dough on top.
6.  Immediately bake in a very hot oven 210-220 degrees Celcius, 25-30min until well puffed and browned then down to 100 degrees C for 40 min or more to dry.
7.  Allow to cool (the puffs will firm up and become strong) before peeling the baking paper from the bottom of the puffs.


Friday, September 28, 2012

Chocolate ....Sale...!!!!!


Assalamualaikum semua..... pengunjung blog dan fb ku yang tak seberapa ini. 
Berminat untuk merasai kelainan coklat dari kami boleh call saya....










pralin chocolate Rm 1.50 setiap pek .


Thursday, September 27, 2012

TQ...


 Assalamualaikum... ke semua oder ini pada minggu lepas .... tq kak zah dan per mintaan anakku utk bawa kesekolah jamuan makan -makan merdeka raya.....








Tuesday, September 18, 2012

Terima kasih....


Assalamualaikum..
Terima kasih banyak - banyak kepada mereka yg oder kuih-kuih ini....
harap berpuas hati....

 Syaz... Maybank KL

 Mgs KL

 Asy- Pantai Dalam

kak tie - Pantai Dalam

Tuesday, September 4, 2012

Majlis perkahwinan Antie Diana


Alhamdulilah selesai sudah majlis yang dirahmati Allah ini..... semoga Diana dan pasanganya sentiasa dirahmati Allah,murah rezeki, perpanjangan jodoh hingga akhir hayat......





3 dara terlebih possing..... maklum le makciknya yg kawin dia yg 
tumpang glamurrrrr....... 





Tuesday, August 21, 2012

Ber habukkkk ... sudahhhhh ...dapurku ini...DAN selamat hari raya....

Assalamualaukum semua... Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada pengunjung Blog ku yang tak seberapa ini,lama sudah meninggalkan 'dapur 'ini , Hari raya ke-2 lagi dah berada di KL sunyi sepi.... apa boleh buat suami ku kena memulakan tugasnya.... 
Hari ni tak ade apa rancangan lagi nak beraya dimana.... kekawan semua masih di kampung halaman ... sedihnye.... duduk rumah mengadap tv la....






Wednesday, June 13, 2012



Berjualan di Kolej PTPL KL CENTRAL....
Wani yang comel.... pandai promote Chocolate ..... haku....tq,
oreo chocolate Rm2 /pcs
lolichoco Rm 1.80 /pcs






Wednesday, June 6, 2012

Muffin oder dari yus.... tq.

siap pek RM 1 satu minimum oder 35 bijik




Ber minggu- minggu  sudah untuk masukkan gambar semasa 
kelas Chocolate di Damansara dek kerana masalah computer...inilah hasil pelajar saya yang kreatif..... terima kasih untuk semua....








14 mei.... hari indah buat aku sebagai ibu.

Tarikh 14 mei setiap tahun datang dan berlalu silih berganti Aku bahagia .... Penuh dengan memori indah.... 3 puteri kesayangan pinjama...