Lapisan Bawah:
- 2 cawan pulut
 - 2 1/2 cawan santan cair ( saya guna 1 1/2 cwn je..)
 - sedikit garam
 
- Basuhkan pulut dan rendamkan beberapa jam sebelum dimasak.
 - Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukuskan sehingga masak.
 - Lapikkan pelastik dalam loyang bulat atau 4 segi berukuran 8 inic.
 - Tekankan pulut yang telah masak tadi supaya mampat dan cantik.
 - Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas.
 
- 2 cawan santan pekat
 - 1 cawan jus pandan + warna hijau
 - 3/4 cawan gula
 - 3/4 cawan tepung gandum
 - 1/4 cawan tepung kastad
 - 1 biji telur
 - 1 sudu kecil garam
 
- Masukkan semua bahan dalam mngkuk dan kacau rata. Tapiskan.
 - Tuangkan perlahan-lahan atas pulut dalam loyang tadi.
 - Kukuskan lebih kurang 30 minit.
 
Sejukkan dahulu baru potong dengan pisau pelastik.


eh!menarik betul la bila tukar warna begini..boleh buat jugak nanti..:)
ReplyDeletecuba la jangan segan2...
ReplyDelete