Lapisan Bawah:
- 2 cawan pulut
- 2 1/2 cawan santan cair ( saya guna 1 1/2 cwn je..)
- sedikit garam
- Basuhkan pulut dan rendamkan beberapa jam sebelum dimasak.
- Masukkan semua bahan dalam loyang dan kukuskan sehingga masak.
- Lapikkan pelastik dalam loyang bulat atau 4 segi berukuran 8 inic.
- Tekankan pulut yang telah masak tadi supaya mampat dan cantik.
- Kukuskan semula dan tuangkan adunan bahagian atas.
- 2 cawan santan pekat
- 1 cawan jus pandan + warna hijau
- 3/4 cawan gula
- 3/4 cawan tepung gandum
- 1/4 cawan tepung kastad
- 1 biji telur
- 1 sudu kecil garam
- Masukkan semua bahan dalam mngkuk dan kacau rata. Tapiskan.
- Tuangkan perlahan-lahan atas pulut dalam loyang tadi.
- Kukuskan lebih kurang 30 minit.
Sejukkan dahulu baru potong dengan pisau pelastik.
eh!menarik betul la bila tukar warna begini..boleh buat jugak nanti..:)
ReplyDeletecuba la jangan segan2...
ReplyDelete