Recent Posts

Sunday, January 27, 2013

Tiramisu .....




Tiramisu in the house.... open to oder....call 012-7803220




Saturday, January 19, 2013

Happy Birthday Zu...



oder ni untuk jiran se flat... Zu ... tq ...
Happy birthday ...semoga sentiasa dirahmati Allah ....




Sunday, January 13, 2013

Puteri ayu....


Assalamualaikum.... lama betul tak tulis resepi kat sini....almaklum la masa cukup tak mengizinkan..... ada waktu yang sekejap tu ....kekadang dok skodeng teman2 punya blog dan fb.... kita punya sampai berhabuk.... 

Hari ni saya luangkan sedikit masa utk kongsi resepi puteri ayu atas pemintaan seorang kawan ..... resepi asalnya dari intenet dan di ubah suai ikut selera kita... dan dengan resepi ini juga saya buat niaga.... terima kasih kepada peyumbang asal resepi ini.....


Resepi puteri ayu.

Gula                          - 1cawan  + 3/4 
telur ayam gred B     - 4 biji (yang sejuk)
ovelatte                     - 1 sudu teh 

SEMUA BAHAN DI ATAS PUKUL SEHINGGA GEBU

tepung gandum            - 3 cawan
santan sederhana cair   - 1 cawan + 1/3
baking powder             -2 sudu teh

CAMPUR DENGAN BAHAN DIATAS BERSELANG SELI TEPUNG DENGAN SANTAN PUKUL SEHINGGA SEBATI.

pewarna hijar + esen pandan.

(kalau rasa pekat tambah sedikit santan agar adunan sederhana pekat )

selamat mencuba....




Hari lahir Puteri Ke 4 tahun

 Alhamdulilah minggu yang lalu sambut birthday anak buah kat Tasik Titiwangsa.....
tengok anak2 happy kita pun sama tumpang seronok....

chcolate moist cake RM 50

 Selamat Hari Lahir Puteri yang ke 4 tahun...semoga menjadi anak solehah....

tiga sepupu....

Bersama mama