Recent Posts

Monday, October 24, 2011

Biskut.....


 Mula buat biskut tempahan dari teman2 dan jiran untuk Raya Haji dan Depavali....
tq....

Saturday, October 22, 2011

Apam dot -dot

Mengedot sakan aku kali ni...penah juga buat sebelum ni kejap jadi kejap tak jadi...last2 aku dah faham perangai apam ni....first sekali gula ,telur, ovelatte mesti pukul sampai kembang dan gebu dan putih....pas tu baru la tepung dan susu sejat atau santan berselang seli ,gerenti jadi....

Kek Karamel....

Alhamdulilah...jadi juga akhirnya...buat pada kali kedua, atas tunjuk ajar kak zuraini mamat.Terima kasih kak, sedap ssangat.Aku selalu juga menjengat blog masam manis kalau pi blog dia...ya ampun...tengok gambar boleh bangkitkan selera.aku malas nak salin resepi jadi sila la lawat blog masam manis step by step lagi.

terlebih gebus sampai merekah...
(silap aku gak terlebih suhu)







Sunday, October 16, 2011

Kelas demo Chocolate di PERTIVI.

Alhamdulilah minggu lepas,kelas demo untuk handmade chocolate dapat di adakan di pertivi dibawah kerjasama Kak Zah,dan Datin Tik Khadijah.Syukur sangat dapat mengenali anda semua...








Adik dan Hipu....

Hipu dan adik setiap hari macam ni la tdo.....
 Hari pertama Hipu datang KL selepas sebulan yang lepas....2 minggu menagis dan tak selera makan teringatkan ibunye.....sekarang dah ok ...tapi cukup manja.....

Oder from MGS....

Tq...cikgu2 MGS1

Sunday, October 2, 2011

Frozen kuih...

Karipap dan sardin roll frozen yang di oder oleh Kak Ayu..Desa Tun Razak.Dah banyak kali Kak Ayu oder kuih muih frozen ni...kali  ni baru dapat edit di blog...walau apa pun Terima Kasih....
Termasuk juga puding cendol ini yang menjadi kegemaran Kak Ayu..

Rezeki di UM...

Alhamdulilah ..semenjak saya mengenali Kak Nor di cafe Universiti Malaya...rezeki untuk tempahan kuih talam bertambah... apatah lagi untuk macam - macam jenis kuih muih...
Untuk menjadi tokeh kuih ni memerlukan pengorbanan masa...setakat ni alhamdulilah...anak- anak dan suami saya amat memahami...saya tak biasa pakai pembantu...walau macamana banyak tempahan yang dapat,saya buat ikut kemampuan dan masa.

Terima Kasih....

Cupcake ni ..saya buat dalam waktu yang terdesak sangat...deko pun simple2 je ,harap penerima berpuas hati....kepada makcik Rohani (ibu angkat) terima kasih... memahami kesibukkan ku..