Terima kasih pada anda yg sudi....

Thursday, March 31, 2011

Puding permata

Assalamualaikum semua... pagi tadi jam 3 pagi ,penat nak buat awal - awal terlebih rajin jam 3 pagi baru buat nasib baik sempat membeku pudingnya. saya buatkan puding permata yang dioder oleh ofis tempat hubby saya bekerja...terima kasih ye sudi oder dengan dapur salju kuih.

 dalam loyang bulat 8 inci
Lebihan dari puding yang dioder boleh la buat makan anak beranak....

Wednesday, March 30, 2011

Puding Buah.....

Puding buah ni saya buatkan semalam ditempah oleh my hubby untuk jamuan birthday bosnya.

Happy Birthday Baby......

Isnin 28/3/2011 sekolah Pasti Flat Sri Cempaka mengadakan sambutan hari jadi untuk anak -anak yang kelahiran dari bulan Januari hingga Mac. Anak saya Nur Syarifah Syazana tarikh lahirnya 24 February 2011.Kita pun joint la majlis tu ...seronok juga lihat keleteh anak -anak ni.
Saya buatkan sebiji kek barbie untuk baby,sukanye hati dia sampaikan malam sebelum harinya tak lena tidurnya..begitu teruja untuk meraikan bersama kawan -kawanya.

bersama hadiah dari cikgu



bergambar kenangan bersama kawan -kawan dan cikgu
bersama kawan -kawan

Saturday, March 26, 2011

kuih muih frozen

Semalam saya siapkan oder untuk cikgu - cikgu MGS 1 , oder kuih frozen.Terima kasih cikgu...
puteri ayu dwi warna
donat
karipap pusing sardin
karipap pusing kentang
sardin roll



mini roti sosej

Sunday, March 20, 2011

Majlis Pertunangan Syam dan Shima

Alhamdulilah 19 hb March 2011 selamat sudah majlis pertunangan adik saya(Syamsyudin dan Shima )lupa nak tulis nama atas kek.berlangsung dengan sempurnanya.Saya buatkan kek special untuknya.Semoga pertunangan kalian hingga ke jinjang pelamin...
kek dari pihak perempuan









Agar- agar pelangi salah satu dari hantaran semasa bertunang.












Chocolate box saiz -s dan tat buahterlindung dek reben la pulak.










Pulut semagat...pertama kali aku mereka jadi la macam ni...











Sirih junjung.Susah sangat nak dapatkan bungar segar kat belah kampung saya .letak je bunga plastik.











sirih junjung belah pihak perempuan




Jambangan bunga kaktus.Ini hasil dari pekerja kemas di kampung saya.












kain pasang dah jadi bunga kipas ...hasil kerjatangan dari pekerja kemas juga
























Selamat bertunang( Syam dan Shima)semoga berbahagia...Amin.











Selesai majlis kita berjamu selera ..lambat tangkap gambar..seronok makan bersila dengan segala makanan kampung...budu ,ulam, ikan rebus....











Kerinduan dikampung halaman......


Assalamualaikum semua.....sepanjang seminggu yang lepas saya pulang ke kampung di Terengganu Besut... menjengah keluarga disana , menyedut udara gunung tebu yang sejuk dingin nyamam....emmmm segar... dipagi - pagi mendengar kicauan bunyi burung - burung .Satu situasi yang tak dapat yang saya rasai di KL.
gambar ni depan rumah mama saya di Felda Selasih.Gunung Tebu yang berkabus sejuk, masa  zaman saya kecil -kecil dulu dalam awal 90an kabusnya sampai ke laman rumah... sekarang cuaca makin berubah. kabusnya dah makin kurang...



Di hadapan rumah mama yang masih dalam pembinaan.
Walaupun birthday mama lambat lagi (bulan 7 ) saya buat awal untuknya..saja suka- suka ,untuk makan anak beranak setelah sekian lama tidak bersua muka..

kek alunan kasih

Sunday, March 13, 2011

Semua ada....


Alhamdulilah.....siap semua tempahan dan tugas aku untuk minggu ni sampai tak sempat nak sapu menyapu kat 'sini' hihihi bz bz .tak sempat juga nak bercerita jadi jamu mata lah... ye.
untuk mak mertua saya ... anak saya nak meraikan birthday neneknye

tempahan dari Pn Latifah untuk suami tersayang

tempahan dari mak angkat saya unk anak saudaranye
oder dari sara ..

kek stembuttercrem , kek buah , cupcake
tat telur untuk makan
tat cheses untuk makan
kek buah oder dari sara
sekian dulu untuk minggu ini.....

Sunday, March 6, 2011

Kenduri Doa Selamat.....

karipap pusing,sardin roll dan kuih seri  muka.
Dan selesai sudah oder pertama aku untuk hari ini. 2 oder lagi dalam proses Dari Cikgu Rabaah untuk majlis doa selamat...terima kasih ye cikgu....


Friday, March 4, 2011

Stem buttercrem chocolate cake

Stem buttercrem cake chocolate moist ni dioder oleh bos tempat suami saya bekerja untuk 'makan -makan... terima kasih ye Pn.Izzat.

kek butter dan chocolate moist

Kek chocolate moist kosong dan kek butter ni juga dioder oleh Cikgu Rita dari sekolah MGS untuk makan -makan .terima Kasih Cikgu.

Kuih- muih

Assalamualaikum semua...sorry la pengunjung blog aku nih...sekarang aku jarang nak update blog bukan malas tapi kekadang mood tu hilang...kerana kepenatan....cerita aku kali ni ....karipap pusing inti ayam dan daging ni dioder oleh cikgu sekolah MGS lupa lak nama  cikgu tu  apa untuk adiknya makan -makan kat opis.Terima kasih ye cikgu.
Yang ni pulak yang frozen.....untuk minum petang....
kepada sesiapa yang berminat nak oder yang frozen boleh call dan free penghantaran kawasan Lembah Pantai dan bangsar atau datang ambil sendiri di Angkasapuri KL

Tuesday, March 1, 2011

edisi gatal tangan

Ni sy buat 2 day lepas untuk penghantaran ke Damansara rumah mak saudara.Inilah kali pertama aku bermain dengan jely -jely ni..melukis macam budak baru masuk sekolah ...tangan dah keras...lama tak melukis...rasa macam syok pulak...hari minggu...praktis lagi  ...

Selamat Hari Lahir Hanif

Oder ni dari Pn .Latifah untuk anaknya Hanif.Terima kasih dan selamat hari lahir untuk Hanif yang ke -16,semoga panjang umur dan murah rezeki...aminnnn

14 mei.... hari indah buat aku sebagai ibu.

Tarikh 14 mei setiap tahun datang dan berlalu silih berganti Aku bahagia .... Penuh dengan memori indah.... 3 puteri kesayangan pinjama...